Need Help? Call +44 (0)1235 557700

Find the right product

for your gas detection needs

Understand the hazards of CO2

Begrijp de gevaren van CO2

Kooldioxide (CO2) is een giftig gas dat in de drankindustrie de dood heeft veroorzaakt van zowel fabrieksarbeiders als mensen die de drankjes aan de klant serveren. Toch zijn zich maar weinig mensen bewust van de ware aard van het risico.

Bij 2% kan het je prestaties aanzienlijk belemmeren, waardoor de kans op ongevallen groter is; bij 7% kan CO2 binnen 5 minuten tot de dood lijden, zelfs bij een normaal zuurstofgehalte.  Het kan zich op lage plekken concentreren omdat het zwaarder is dan lucht. Dit betekent dat u zeer snel een gebied met een hoge CO2-concentratie kunt binnentreden, met zeer weinig waarschuwing. 

Sommige mensen denken dat het zuurstofgehalte een aanduiding is van de CO2-concentratie; maar dat is niet zo. Het afgaan op een zuurstofalarm om de tegenwoordigheid van CO2 te controleren, in plaats van het gehalte CO2 zelf te meten, heeft in het verleden tot fataliteiten geleid.

In ons nieuwe witboek worden de gevaren meer gedetailleerd uitgelegd, en wat er kan worden gedaan om te voorkomen dat mensen die in de drankindustrie werken, overlijden aan CO2-vergiftiging.

Het formulier tegenover invullen om het document te downloaden

Aanbevolen producten

Hiermede twee van onze detectors om uw voor CO2 te beschermen

Privacybeleid

Uw gegevens worden niet verkocht of uitgeleend, behalve in instanties waar wij van uw toestemming gekregen hebben om deze aan onze regionale wederverkopers te geven om met uw contact op te nemen met betrekking tot onze producten.